Markkinointivideo Pohjoinen hiippakunta 170 -vuotta juhlasta su 18.10. klo 15 osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi.
Markkinointivideo Pohjoinen hiippakunta 170 -vuotta juhlasta su 18.10. klo 15 osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi.
Polku, eli miten rakentaa kasvatuksen polkua yhdessä seurakuntalaisten kanssa? Kirkossa valmistellaan Polkumateriaalia. Vaikka Polku on viitoitettu ja yhteinen, kulkee jokainen seurakuntalainen polkua itsenäisesti, itse kokien ja tehden. Miten lapset, nuoret ja perheet saavat olla osallisia? Keillä kaikilla on aito mahdollisuus osallistua ideointiin, suunnitteluun, valmisteluun ja toteuttamiseen? Voidaanko suunnittelussa hyödyntää eri-ikäisten vastuuryhmiä?
Sirpa Karjalainen, vno, Kokkolan suomalainen seurakunta kertoo, mikä kutsuu Polulle. Nina Oksanen, vno, Raahen seurakunnasta tarkastelee Polkua paikallisseurakunnassa. Saija Kronqvist hiippakunnasta haastaa kysymään keitä tulisi kutsua mukaan Polun ideointiin? Markku Autio kertoo, miten Lasten ja nuorten keskus on mukana Polulla. Webinaarin jälkeen jatkui vertaiskeskustelu, jossa Polun kysymyksiä pohdittiin kollegoiden kanssa.
Tässä webinaarissa tarkastelaan prosessia, jossa työtekijöiltä ja seurakuntalaisilta kerättäisiin havaintoja ja arviointitietoa työn suunnittelun ja resurssien jakamista sekä palveluiden kehittämistä varten.
Webinaari jakautuu kahteen tarkastelukulmaan:
1. Palaute
-seurakuntalaisten palautteella voi hahmotella toimenpiteitä työn suuntaamiseksi tämän ajan haasteisiin. Se tarkoittaa seurakunnan palveluiden laadusta ja osuvuudesta käytävää keskustelua. Palaute on kuitenkin oltava systemaattista. Sen luonne on yksisuuntainen. Siksi sen pohjalta on käytävä työyhteisön sisällä keskustelua.
2. Dialogi
-seurakunnassa käydään laajaa ja tavoittavaa vuoropuhelua päivittäin. Miten tuoda tämä dialogi myös kehittämistyössä näkyviin? Organisaation sisäisellä vuoropuhelulla ja dialogilla voi tukea työntekijöiden osallisuutta toimintakulttuurin muutoksessa.
Muutokset toimintaympäristössä nostavat esiin seurakunnan kommunikaation tarpeen. Vuoropuhelua tarvitaan sekä suhteessa toisiin seurakuntiin, seurakuntalaisiin ja kuntalaisiin, jotka eivät ole kirkonjäseniä.
Työn arviointikulttuuria tulisi kehittää aktiivisesti, niin että seurakunta kuulisi aiempaa paremmin seurakuntalaisten ja ympäröivän yhteiskunnan viestit. Webinaarissa mukana kasvatuksen hiippakuntasihteeri, Kohdataan-hankkeen työyhteisökehittäjä Saija Kronqvist ja projektipäällikkö Hannele Heinonen.
Miten ottaa huoli puheeksi? Miten linjata seurakunnan yhteiset toimintakäytännöt päihteiden vastaisessa työssä?
Kouluttajina Katriina Nokireki Pesäpuu ry, Kirsi Eskola Kirkkopalvelut ry. Lisäksi tutustumme Kokkolan seurakuntayhtymässä laadittuun päihdestrategiaan Mari Lehtiheimon kanssa.
End of content
No more pages to load